Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de inspecteur aannemelijk maakt dat de administratie van de vof over de jaren 2010 - 2012 gebreken en tekortkomingen bevat. De administratie kan niet dienen als grondslag voor de winstberekening.

X is firmant in een vof. De vof exploiteert een Grieks restaurant. Naar aanleiding van een boekenonderzoek, en een daarop volgend strafrechtelijk onderzoek, legt de inspecteur IB-navorderingsaanslagen op aan X, omdat de omzet van het restaurant is afgeroomd.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de inspecteur aannemelijk maakt dat de administratie van de vof over de jaren 2010 tot en met 2012 gebreken en tekortkomingen bevat. De administratie kan niet dienen als grondslag voor de winstberekening. Uit het onderzoek van de inspecteur blijkt dat in het kassasysteem kassabonnummers en bijbehorende bedragen zijn vermeld die niet in de administratie van de vof zijn opgenomen. Verder wordt in een notitie van de bedrijfsleider beschreven hoe digitaal verwerkte omzet in de administratie kan worden gewist. Daarnaast hebben ex-werknemers van de vof verklaard dat zij een deel van hun loon zwart kregen uitbetaald. De beroepen worden nog wel gegrond verklaard, omdat de inspecteur concludeert dat enkele aanslagen te hoog zijn.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 3.25

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Inkomstenbelasting, Fiscaal bestuurs(proces)recht

Instantie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Editie: 6 mei

11

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen