Naar aanleiding van een WOB-verzoek over het normenkader waardevermindering motorvoertuigen zijn meerdere documenten gepubliceerd. Specifiek is gevraagd om documenten over de opdracht aan het NIVRE. Daarom is onder andere de opdrachtverlening van het Ministerie van Financiën aan het NIVRE verstrekt, alsmede diverse e-mails over de opdracht.

Uit de opdracht blijkt dat het verzoek aan het NIVRE was om een kader te ontwerpen voor de waardevermindering van gebruikte motorrijtuigen waarop de Wet BPM van toepassing is, en voor de waardevermindering op basis van een taxatie, door een gedetailleerd normenkader en een vereenvoudigd normenkader in de vorm van een modelformulier op te leveren.

Andere documenten die zijn verstrekt, zijn onder andere een memo van het Ministerie van Financiën met de titel opdrachtformulering normenkader voor de BPM en een verslag van de notulen van de vergadering Platform Koerslijst van 3 juni 2021 met onder andere deelnemers van de Belastingdienst, de Autotelex en de BOVAG.

[Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Regelgevende instantie: Ministerie van Financiën

Editie: 15 februari

4

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen