Hof Den Haag oordeelt dat de heffingsambtenaar in afwijking van de taxatiewijzer onderwijs de verlenging van de technische levensduur van de ruwbouw, de afbouw en de installaties aannemelijk maakt.

X bv exploiteert als huurder een kinderdagverblijf in een oude kerk, die in 1988 is gerenoveerd en in 2006 opnieuw compleet is vernieuwd. In geschil is de WOZ-waarde van € 357.177 voor 2019, zijnde de gecorrigeerde vervangingswaarde. Volgens Rechtbank Rotterdam maakt X bv niet aannemelijk dat deze waarde € 167.000 moet zijn. X bv stelt in hoger beroep dat zij in ieder geval recht heeft op een proceskostenvergoeding, omdat de heffingsambtenaar de bouwtekeningen te laat heeft overgelegd.

Hof Den Haag oordeelt dat de heffingsambtenaar in afwijking van de taxatiewijzer onderwijs de verlenging van de technische levensduur van de ruwbouw, de afbouw en de installaties aannemelijk maakt. X bv maakt de lagere restwaarden vervolgens niet aannemelijk. De stelling dat zij hoger beroep heeft moeten instellen om inzicht in de bouwtekeningen te krijgen, mist feitelijke grondslag. De rechtbank heeft namelijk vastgesteld dat X bv de vloeroppervlakte op basis van de bouwtekeningen heeft berekend. Het beroep van X bv is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Waardering onroerende zaken

Instantie: Hof Den Haag

Editie: 13 juli

14

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen