Rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat de gemeente Boxmeer de woningen in aanbouw onjuist heeft afgebakend. De rechtbank vernietigt daarom de 21 afzonderlijke WOZ-beschikkingen.

X bv is eigenaar van een bouwterrein waar 21 woningen op worden gebouwd. In 2017 is begonnen met de bouw. In geschil zijn de 21 WOZ-beschikkingen die de gemeente Boxmeer heeft opgelegd aan X bv.

Rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat de gemeente Boxmeer de woningen in aanbouw onjuist heeft afgebakend. De rechtbank vernietigt daarom de 21 afzonderlijke WOZ-beschikkingen. De rechtbank is van oordeel dat de woningen in eigendommen een samenstel vormen, omdat zij op 1 januari 2018 dezelfde gebruiker (eveneens X bv) hadden en naar de omstandigheden bij elkaar horen. Bij dat laatste neemt de rechtbank in aanmerking dat de objecten samen voor één organisatorisch doel werden aangewend, namelijk de transformatie tot 21 zelfstandige woningen die zouden worden verkocht. De rechtbank vernietigt de 21 WOZ-beschikkingen en OZB-aanslagen en draagt de gemeente op om een nieuwe WOZ-beschikking op te leggen voor samengevoegde object.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 16

Instantie: Rechtbank Oost-Brabant

Rubriek: Waardering onroerende zaken

Editie: 13 januari

Informatiesoort: VN Vandaag

  195
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen