Rechtbank Den Haag oordeelt dat de inspecteur niet aannemelijk maakt dat de hogere km-stand betrekking heeft op het aantal km's tot de volgende onderhoudsbeurt. De inspecteur beroept zich terecht op interne compensatie. De schadeberekening is namelijk gebaseerd op een duurdere auto.

X doet BPM-aangifte voor een Jeep Wrangler Unlimited 3.6 Recon met schade en betaalt hiertoe € 6869. In geschil is de naheffing van € 11.122. Volgens X is deze gebaseerd op een lage km-stand van 1751 in plaats van 21.795 en overlegt als bewijs een foto van het dashboard.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de inspecteur niet aannemelijk maakt dat de km-stand van 21.795 betrekking heeft op het aantal km's tot de volgende onderhoudsbeurt. Het standpunt van X wordt ondersteund door een verklaring van de Poolse verkoper, waarin een km-stand van 21.000 is vermeld. De inspecteur beroept zich vervolgens terecht op interne compensatie. De schadeberekening van de auto is namelijk gebaseerd op een duurdere Range Rover. Het beroep van X is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen, Fiscaal bestuurs(proces)recht

Instantie: Rechtbank Den Haag

Editie: 5 juni

6

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen