Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat X geld heeft verduisterd van haar oude werkgever en dat dit is genoten als resultaat uit overige werkzaamheden.

X is in dienst als boekhoudster van een vof. Vanaf 2009 boekt X forse bedragen over naar eigen bankrekeningen. Volgens X is het (extra) loon, km-vergoedingen en andere salarisposten. De vennoten van de vof zouden via haar zwart geld uit de zaak halen, wat (deels) naar hen zou zijn teruggevloeid. Zowel civielrechtelijk als strafrechtelijk lopen er nog procedures tegen X. In geschil zijn diverse (navorderings)aanslagen in de IB-sfeer, alsmede de 25% vergrijpboetes.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat X geld heeft verduisterd van haar oude werkgever en dat dit is genoten als resultaat uit overige werkzaamheden. De schattingen van de inspecteur zijn grotendeels redelijk. Volgens de civiele rechter moet X € 843.023 aan de vof terugbetalen en is de redelijke termijn overschreden. Gelet hierop worden de boetes gematigd tot in totaal € 10.000. Het beroep van X is deels gegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet inzake rijksbelastingen 67e

Algemene wet inzake rijksbelastingen 67d

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Inkomstenbelasting, Fiscaal bestuurs(proces)recht

Instantie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Editie: 9 juni

3

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen