Rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat de ligging van het agrarisch object met kinderdagverblijf juist ideaal is: in een mooie rustige omgeving in het natuurgebied de Maasheggen. Verder is het ook een pré dat het op vijf minuten van de snelweg is gelegen. De WOZ-waarde is niet te hoog.

X is het niet eens met de vastgestelde WOZ-waarde van zijn object: een agrarisch object met een woning en verschillende agrarische onderdelen. Daarnaast is op het terrein een kinderdagverblijf (van 52 m²) gevestigd. X stelt onder andere dat het kinderdagverblijf niet interessant is voor derden, en daardoor moeilijk verkoopbaar is. Verder is in zijn ogen te weinig rekening gehouden met de ligging van het kinderdagverblijf.

Rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat de ligging van het agrarisch object met kinderdagverblijf juist ideaal is: in een mooie rustige omgeving in het natuurgebied de Maasheggen. Verder is het ook een pré dat het op vijf minuten van de snelweg is gelegen. Ten aanzien van de naastgelegen fabriek stelt de rechtbank vast dat het kinderdagverblijf niet naast een fabriek is gelegen, maar naast een bedrijf dat grotendeels uit kantoorruimten bestaat, en waarvan de bedrijvigheid zich voornamelijk aan de achterkant afspeelt. Hierbij wijst de rechtbank er nog op dat het bedrijf door een hoge bomenrij van het agrarische object is gescheiden. Het feit dat het kinderdagverblijf moeilijk verkoopbaar is, acht de rechtbank niet van belang. De rechtbank wijst er namelijk op dat dit slechts relevant is bij een economische waardebepaling, en niet bij een waardebepaling op grond van de gecorrigeerde vervangingswaarde, zoals in dit geval.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

Instantie: Rechtbank Oost-Brabant

Rubriek: Waardering onroerende zaken

Editie: 3 juni

Informatiesoort: VN Vandaag

  178
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen