Het kabinet verwacht dat de geplande vrijstelling van assurantieverzekering voor een weersverzekering voor boeren mee kan in het Belastingplan 2020, zodat de vrijstelling in werking kan treden per 1 januari 2020.

Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten in een brief aan de Tweede Kamer. Conform de motie Van Haersma-Buma – v/d Staaij werkt het kabinet aan het invoeren van een vrijstelling van de assurantiebelasting voor de zogenoemde Brede Weersverzekering. Daarvoor heeft de minister momenteel overleg met de Europese Commissie om die goedkeuring te krijgen.

Na de extreem droge zomer van 2018 kwam de vrijstelling voor de weersverzekering ter sprake omdat veel boeren niet verzekerd bleken tegen schade door de weersomstandigheden. De bedoeling is dat de financiële drempel voor boeren om een dergelijke verzekering af te sluiten wordt verlaagd. Nederland kent al vrijstellingen van de assurantiebelasting op onder andere AOV, zorgverzekeringen, levensverzekeringen en transportverzekeringen.

Bron: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingen van rechtsverkeer

4

Gerelateerde artikelen