Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat X bv niet aannemelijk maakt dat de 600 Poolse werknemers de BBL-opleiding Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent hebben gevolgd. X bv heeft dan ook geen recht op de afdrachtvermindering onderwijs. 

X bv houdt zich bezig met arbeidsplaatsbemiddeling en detachering. Over de jaren 2009 en 2010 claimt X bv de afdrachtvermindering onderwijs voor ongeveer 600 Poolse werknemers die de BBL Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent volgen. Naar aanleiding van een boekenonderzoek legt de inspecteur naheffingsaanslagen loonheffingen op aan X bv. Volgens de inspecteur heeft X bv de Poolse werknemers ingeschreven voor een BBL-opleiding AKA, maar betreft de opleiding slechts een taalcursus Nederlands.

Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat X bv niet aannemelijk maakt dat de 600 Poolse werknemers de BBL-opleiding Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent hebben gevolgd. X bv heeft dan ook geen recht op de afdrachtvermindering onderwijs, omdat slechts een cursus Nederlandse taal is gevolgd. Daarbij is ook van belang dat er geen leerplaatsen zijn, omdat de werknemers de overeengekomen werkzaamheden als uitzendkrachten hebben uitgevoerd. X bv maakt niet aannemelijk dat de werknemers binnen het bedrijf van X bv of op de plaats van tewerkstelling vier dagen per week werken onder begeleiding van een praktijkbegeleider van het leerbedrijf en een onderwijsbegeleider van het ROC. Het beroep is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen 14

Instantie: Rechtbank Noord-Holland

Editie: 2 januari

Rubriek: Loonbelasting

Informatiesoort: VN Vandaag

  432
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen