Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de inspecteur de winst terecht heeft verhoogd met de stortingen op de privérekening van X. Voor zover X plausibele verklaringen heeft gegeven voor deze stortingen heeft de inspecteur daar rekening mee gehouden.

Belanghebbende, X, drijft in vof-verband met A een handel in gebruikte auto’s. De vof verricht ook onderhoud en reparaties van auto’s. In 2012 wordt de vof ontbonden in verband met de gezondheid van A en zet X de onderneming in de vorm van een eenmanszaak voort. Tijdens een boekenonderzoek wordt vastgesteld dat X bedragen op zijn privérekening heeft ontvangen. Deze zijn volgens de inspecteur ten onrechte niet in de omzet begrepen. Naar aanleiding van de correcties legt de inspecteur IB-navorderingsaanslagen 2012-2014 op aan X. Tevens legt hij een boete op van 50%.

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de inspecteur de winst terecht heeft verhoogd met de stortingen op de privérekening van X. Voor zover X plausibele verklaringen heeft gegeven voor deze stortingen heeft de inspecteur daar rekening mee gehouden. Voor de rest is er sprake van een vergoeding voor een ondernemingshandeling. X maakt verder ook niet aannemelijk dat de stortingen zien op leningen binnen de familie- en kennissenkring. De navorderingsaanslagen zijn dan ook niet te hoog vastgesteld. Ook is de boete volgens het hof passend en geboden. Het gelijk is aan de inspecteur.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Invoeringswet Wet inkomstenbelasting 2001 3.25

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Inkomstenbelasting

Instantie: Hof 's-Hertogenbosch

Editie: 4 mei

4

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen