Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in hoger beroep dat X bv met de (uitvergrote) foto's uit haar taxatierapport niet aannemelijk maakt dat er gelet op de km-stand van 67.236 meer dan normale gebruikersschade is.

X bv doet BPM-aangifte voor een Jeep Grand Cherokee 5.7 V8 Overland met schade en voldoet aldus € 3673. Volgens de inspecteur is er slechts sprake van normale gebruikersschade. In geschil is de naheffingsaanslag van € 3511. Rechtbank Gelderland past in goede justitie een waardevermindering toe van € 2000 en vermindert de aanslag tot € 2891. De inspecteur gaat in hoger beroep. Niet in geschil is dat de rechtbank ten onrechte geen extra leeftijdskorting heeft toegepast.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat X bv met de (uitvergrote) foto's uit haar taxatierapport niet aannemelijk maakt dat er gelet op de km-stand van 67.236 meer dan normale gebruikersschade is. Ook het ontbreken van een Nederlandstalig instructieboek levert geen aftrek op. Tussen partijen is niet in geschil dat de inspecteur bij de naheffing de juiste extra leeftijdskorting in aanmerking heeft genomen. Het beroep van de inspecteur is gegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Editie: 14 december

Informatiesoort: VN Vandaag

  556
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen