Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de naheffingsaanslag accijns terecht aan X is opgelegd, nu de loods waarin de illegale sigarettenfabriek staat op zijn naam werd gehuurd en hij ook in de loods aanwezig was.

X huurt een loods en de FIOD doet hier in oktober 2019 een inval. In de loods wordt een illegale sigarettenfabriek aangetroffen, alsmede bijna 4,8 miljoen sigaretten en ruim 4.200 kilo tabak. De inspecteur legt naar aanleiding van de inval en het verdere onderzoek een naheffingsaanslag accijns op aan X van € 1,3 mln. voor het voorhanden hebben van onveraccijnsde sigaretten en rooktabak. In geschil is of de naheffingsaanslag terecht aan X is opgelegd.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant overweegt dat de inspecteur voldoende aannemelijk maakt dat X de sigaretten en tabak voorhanden heeft gehad. Het argument van X dat hij geen sleutelfiguur in de productie is en slechts één dag in de loods aanwezig zou zijn geweest maakt dit oordeel niet anders. Het beroep is ongegrond, de naheffingsaanslag is terecht aan X opgelegd.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de accijns 2

Informatiesoort: VN Vandaag

Instantie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Rubriek: Accijns en verbruiksbelastingen

Editie: 10 augustus

239

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen