Rechtbank Noord-Nederland oordeelt dat X vier keer is uitgenodigd voor een hoorgesprek en dat de inspecteur dus aan zijn inspanningsverplichting heeft voldaan. De gemachtigde dient stelselmatig ruim vijftig bezwaren per week in en zijn bedrijfsvoering moet zijn gericht op een tijdige afhandeling daarvan.

X doet in 2016 BPM-aangifte voor een Renault Captur 0.9 TCe Expression met schade en voldoet € 622. Volgens de inspecteur is ten onrechte 100% van de schade afgetrokken. In geschil is de naheffingsaanslag van € 553 en in het bijzonder of de hoorplicht is geschonden. Niet meer in geschil is dat het tarief van 2015 voordeliger is (€ 154) en dat deze daarom alsnog moet worden toegepast.

Rechtbank Noord-Nederland oordeelt dat X vier keer is uitgenodigd voor een hoorgesprek en dat de inspecteur hiermee aan zijn inspanningsverplichting heeft voldaan. Het feit dat zijn gemachtigde kennelijk vanwege 'extreme drukte' geen gebruik wil maken van het hoorrecht, komt voor rekening en risico van X. De gemachtigde dient stelselmatig ruim vijftig bezwaren per week in en zijn bedrijfsvoering moet zijn gericht op een tijdige afhandeling daarvan. De aanslag wordt verlaagd tot € 399.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 7:2

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 16a

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Fiscaal bestuurs(proces)recht

Instantie: Rechtbank Noord-Nederland

Editie: 20 januari

15

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen