Staatssecretaris van Rij van Financiën keurt goed dat in een bijzondere situatie de gehandicaptenregeling blijft gelden voor een aangepaste bestelauto, ondanks het plaatsen van een extra stoel in de laadruimte.

In een gezin van zeven personen is één kind aan een rolstoel gebonden. X beschikt over een bestelauto kwalificeert voor de gehandicaptenregeling in de motorrijtuigenbelasting. Deze regeling voorziet in een verlaagd tarief voor een bestelauto die is ingericht en wordt gebruikt voor het vervoer van een gehandicapt persoon in de cabine van het voertuig en het gelijktijdig vervoer van een niet-opvouwbare rolstoel.

X wil een extra stoel plaatsen in de laadruimte zodat het hele gezin in de bestelauto kan worden vervoerd. Door plaatsing van een stoel in de laadruimte kwalificeert de auto als personenauto en is het verlaagde tarief niet meer van toepassing. De staatssecretaris vindt deze specifieke situatie een onbillijkheid van overwegende aard en daarom wordt in dit specifieke geval alsnog de gehandicaptenregeling toegepast.

Wetsartikelen:

Algemene wet inzake rijksbelastingen 63

Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994 24a

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Editie: 20 mei

Informatiesoort: VN Vandaag

Regelgevende instantie: Ministerie van Financiën

154

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen