Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft mede namens andere bewindspersonen een groot aantal toegezegde documenten inzake Uber verstrekt aan de Tweede Kamer. Het verstrekken van de documenten volgt op de technische briefing van de Tweede Kamer op 18 januari 2023 inzake de fiscale behandeling van Uber.

Als bijlage is onder andere een overzicht verstrekt van de contacten van ministers, staatssecretarissen en topambtenaren met Uber, waaronder mailverkeer tussen Neelie Smit-Kroes en het ministerie van Financiën en informatie over StartupDelta, een bedrijf dat startups begeleidt, en waar Neelie Smit-Kroes speciaal afgezant was.

Ook is een overzicht verstrekt van ontmoetingen tussen ministers, staatssecretarissen en topambtenaren met mevrouw Kroes en waarbij mogelijk is gesproken over Uber. Op 1 april 2016 heeft de toenmalige staatssecretaris van Financiën een gesprek gehad met mevrouw Kroes over startups. Ten behoeve van dit gesprek is een uitgebreide notitie geschreven, die ook als bijlage is verstrekt.

Uit de notitie blijkt onder meer dat door StartupDelta drie maatregelen zijn voorgesteld: fiscale regeling voor durfkapitaal, lager gebruikelijk loon voor Innovatieve startups en een gedeeltelijke vrijstelling voor aandelenopties voor werknemers.

[Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Internationaal belastingrecht

Regelgevende instantie: Ministerie van Financiën

Editie: 6 februari

23

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen