Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat voor zeven auto’s alsnog koerslijsten van Eurotaxglass’s mogen worden toegepast met een 5% correctie voor ‘bijstelling dealersituatie’ en een 10% correctie voor ‘bijstelling marktsituatie’.

X doet BPM-aangifte voor elf gebruikte auto’s. De aangiften zijn steeds gebaseerd op koerslijsten van AutotelexPro en X voldoet € 28.603. In geschil is de naheffingsaanslag van € 11.752. Na bezwaar is deze verminderd met € 1937 vanwege de lagere waarde van marge-auto’s. Niet meer in geschil is dat voor negen auto’s ook een extra leeftijdskorting is toegestaan.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat voor zeven auto’s alsnog koerslijsten van Eurotaxglass’s mogen worden toegepast met een 5% correctie voor ‘bijstelling dealersituatie’ en een 10% correctie voor ‘bijstelling marktsituatie’. Voor deze auto’s bestaat echter geen recht heeft op de 5% marge-correctie (zie Hof 's-Hertogenbosch 7 december 2017, 16/03787, V-N Vandaag 2018/155). Er mag voorts geen correctie worden toegepast op de koerslijstwaarden van AutotelexPro of Eurotaxglass’s wegens parallelimport door X. Combineren van de koerslijsten is ook niet mogelijk, tenzij bepaalde opties niet in een koerslijst zijn verwerkt. Het beroep van X is gegrond. De naheffing wordt verminderd tot € 5910. Daarnaast krijgt zij een immateriële schadevergoeding van  € 2000.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Instantie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Editie: 1 september

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

  1386
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen