Hof 's-Hertogenbosch oordeelt in hoger beroep dat de door X voorgestane handelsinkoopwaarde hoger is dan de door de rechtbank vastgestelde waarde (voor het toepassen van de leeftijdskorting), zodat haar beroep in zoverre reeds ongegrond is.

X doet BPM-aangifte voor een Jaguar XE 3.0 S met schade en voldoet € 2570. In geschil is de BPM-naheffing van € 2933. Rechtbank Zeeland-West-Brabant verlaagt de aanslag tot € 2764. X claimt in hoger beroep een aftrek van 35% op de handelsinkoopwaarde na aftrek schade wegens het 'WOK (wachten op keuring)'-stigma en € 3000 motorschade na het doorrijden met een te hete motor.

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de door X aldus voorgestane handelsinkoopwaarde hoger is dan de door de rechtbank vastgestelde waarde (voor het toepassen van de leeftijdskorting), zodat het beroep in zoverre reeds ongegrond is. De beschikking belastingrente is ook niet te hoog, ondanks dat de aanslag ruim anderhalf jaar na de aangifte is opgelegd en er tussen de vooraankondiging en de oplegging twee maanden zaten.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Uitvoeringsregeling belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 8

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen, Fiscaal bestuurs(proces)recht

Instantie: Hof 's-Hertogenbosch

Editie: 22 juni

10

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen