Rechtbank Den Haag oordeelt dat X niet doet blijken dat de door de inspecteur doorgevoerde inkomenscorrecties onjuist zijn. De verklaringen die X geeft voor de contante stortingen op zijn bankrekening zijn volgens de rechtbank onvoldoende.

Naar aanleiding van door de politie ter beschikking gestelde documenten legt de inspecteur een IB-aanslag op aan X naar een biww van € 111.000. Omdat X, zelfs naar daartoe te zijn aangemaand, geen IB-aangifte had ingediend, legt de inspecteur ook een boete op. X dient daarop een aangifte in naar een verzamelinkomen van € 500.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat X niet doet blijken dat de door de inspecteur doorgevoerde correcties onjuist zijn. De verklaringen die X geeft voor de contante stortingen op zijn bankrekening zijn volgens de rechtbank onvoldoende. Daarbij heeft X zijn verklaringen ook niet met stukken onderbouwd. Het aanbod ter zitting om een en ander te onderbouwen met stukken, acht de rechtbank tardief. X had de stukken eerder kunnen inbrengen. De schatting van de inspecteur is verder redelijk, zodat de aanslagen niet te hoog zijn. Ook de boete is terecht opgelegd. Het gelijk is aan de inspecteur.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 3.90

Instantie: Rechtbank Den Haag

Rubriek: Inkomstenbelasting

Editie: 3 oktober

Informatiesoort: VN Vandaag

300

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen