Rechtbank Den Haag oordeelt dat de naheffingsaanslag parkeerbelasting terecht is opgelegd omdat een maximale aanmeldduur niet gelijkstaat aan een maximale parkeerduur.

Op 18 juni 2022 parkeert X haar auto op een locatie in Den Haag waar een maximale aanmeldduur van 60 minuten geldt voor het betalen van parkeerbelasting. Na een uur geparkeerd te hebben zonder de parkeerbelasting te voldoen, wordt aan X een naheffingsaanslag opgelegd. X stelt, met een verwijzing naar HR 11 maart 2022, 21/00853, BNB 2022/78, V-N 2022/13.20, dat zij na het verstrijken van de maximale parkeertijd niet verplicht was om parkeerbelasting te betalen. In beroep is in geschil is of de naheffingsaanslag parkeerbelasting terecht aan X is opgelegd.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de maximale aanmeldduur voor het betalen van parkeerbelasting niet hetzelfde is als de maximale parkeerduur. X moest wel degelijk na het eerste uur opnieuw parkeerbelasting voldoen. Aangezien X dit niet heeft gedaan, terwijl haar auto nog steeds geparkeerd stond, is de naheffingsaanslag terecht opgelegd. Het beroep van X is ongegrond en er is geen aanleiding voor een proceskostenvergoeding.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Gemeentewet 225

Instantie: Rechtbank Den Haag

Rubriek: Belastingen van lagere overheden, Fiscaal bestuurs(proces)recht

Editie: 1 mei

Informatiesoort: VN Vandaag

255

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen