Rechtbank Rotterdam oordeelt dat rijinstructeur X niet aannemelijk maakt dat toen de naheffingsaanslag parkeerbelasting werd uitgeschreven er sprake was van onmiddellijk in- en uitstappen.

X is een rijinstructeur. De heffingsambtenaar van Rotterdam legt hem op 21 december 2018 om 11.28 uur een naheffingsaanslag parkeerbelasting op. X stelt dat er sprake was van onmiddellijk in- en uitstappen van een cursist.

Rechtbank Rotterdam oordeelt dat rijinstructeur X niet aannemelijk maakt dat toen de naheffingsaanslag parkeerbelasting werd uitgeschreven er sprake was van onmiddellijk in- en uitstappen. Van parkeren is geen sprake gedurende de tijd die nodig is en gebruikt wordt voor het onmiddellijk in- en uitstappen van personen. Hieronder vallen echter slechts handelingen die een daadwerkelijk in- of uitstappen vormen. Bij rijlessen hoort daar ook de tijd bij die noodzakelijk is om een leerling van het ophaaladres naar de lesauto te laten komen en de les te laten beginnen. Een tijdspannen van zeven minuten vindt de rechtbank echter te lang, waarbij de rechtbank nog opmerkt dat de auto in totaal 17 minuten op de parkeerplaats heeft gestaan. Het beroep van X is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingen van lagere overheden

Instantie: Rechtbank Rotterdam

Editie: 10 juni

7

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen