Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de auto niet meer dan normale gebruiksschade heeft. Eventuele onduidelijkheden op de foto’s of wat daarop in de visie van de taxateur van X zichtbaar zou moeten zijn, komt voor rekening van X.

X doet BPM-aangifte voor twee auto's, waarvan één schade heeft. De taxateur van X heeft als schade € 9.114 in mindering gebracht op die handelsinkoopwaarde. Op verzoek van de inspecteur is een hertaxatie gemaakt. Volgens die taxatie is er slechts € 508 schade. In geschil is de naheffingsaanslag van € 1.928.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de auto niet meer dan normale gebruiksschade heeft. Normale gebruiksschade omvat volgens de rechtbank slijtage aan de motor of banden of kleine beschadigingen zoals steenslag, krasjes en kleine deuken. Eventuele onduidelijkheden op de foto’s of wat daarop in de visie van de taxateur van X zichtbaar zou moeten zijn, komt voor rekening van X. Conform het uiteindelijke standpunt van partijen wordt de aanslag verlaagd tot € 1.861. Wegens het overschrijden van de redelijke termijn krijgt X een immateriële schadevergoeding en een proceskostenvergoeding.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 2

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Instantie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Editie: 15 mei

10

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen