Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat ter zake van de IB-navorderingsaanslag 2014 sprake is van een nieuw feit. Wel moet een bedrag van € 25.000 uit de vermogensvergelijking worden geëlimineerd. Dit bedrag kan niet als inkomen uit onbekende bron worden aangemerkt.

Tijdens de doorzoeking van de woning van X, in het kader van een strafrechtelijk onderzoek, treft de politie een auto aan bij de woning. Verder wordt in de woning contant geld aangetroffen ter waarde van € 49.000, drugs en diverse zaken die worden gebruikt voor de teelt van hennep. De inspecteur legt IB-navorderingsaanslagen 2014 - 2018 op aan X.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat ter zake van de IB-navorderingsaanslag 2014 sprake is van een nieuw feit. Wel moet een bedrag van € 25.000 uit de vermogensvergelijking worden geëlimineerd. Dit bedrag kan niet als inkomen uit onbekende bron worden aangemerkt. De inspecteur maakt namelijk niet aannemelijk dat X in 2014 voor dit bedrag een auto heeft gekocht. De rechtbank vermindert de navorderingsaanslag. De IB-navorderingsaanslag 2015 wordt door de rechtbank vernietigd, omdat deze buiten de aanslagtermijn is opgelegd. De IB-(navorderings)aanslagen 2016 - 2018 blijven in stand. Voor die jaren geldt dat X niet de vereiste aangifte heeft gedaan.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet inzake rijksbelastingen 16

Wet inkomstenbelasting 2001 3.90

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Inkomstenbelasting, Fiscaal bestuurs(proces)recht

Instantie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Editie: 3 juli

32

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen