Rechtbank Den Haag oordeelt dat de naheffingsaanslag parkeerbelasting ten onrechte is opgelegd, omdat X onverwijld en ononderbroken bezig is geweest om de bezoekersvergunning aan te melden.

Aan X is omstreeks 11:31 uur een naheffingsaanslag parkeerbelasting opgelegd. De bezoekersvergunning waarmee X wilde parkeren is aangemeld om 11.48 uur. In geschil is de vraag of X genoeg tijd is gegund om het voertuig aan te laten melden.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de naheffingsaanslag ten onrechte is opgelegd, omdat onvoldoende tijd gegund is. De redelijke termijn voor voldoening van de parkeerbelasting vangt aan direct nadat de auto wordt geparkeerd. De duur van de redelijke termijn hangt af van de omstandigheden van het geval. X heeft onverwijld en ononderbroken uitvoeringshandelingen verricht. De persoon waarbij X op bezoek was is sociaal licht beperkt en langzaam in zijn handelen. Hierdoor duurde het onafgebroken aanmelden langer dan gemiddeld. Onder deze omstandigheden is de aanmeldingsduur van 17 minuten niet onredelijk lang. Het beroep is gegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Gemeentewet 225

Instantie: Rechtbank Den Haag

Rubriek: Belastingen van lagere overheden

Editie: 5 maart

Informatiesoort: VN Vandaag

398

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen