Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat X ‘fake’ inkomsten uit dienstbetrekking heeft gebruikt als ‘cover up’ voor zijn werkelijke inkomsten uit het organiseren van weddenschappen, waarmee hij de inspecteur bewust heeft misleid.

Bij een strafrechtelijk onderzoek naar matchfixing en gokken op voetbalwedstrijden, komt X als verdachte naar voren. Zijn telefoon is in 2014 twee weken afgeluisterd. In 2015 wordt X gearresteerd. X verklaart dat hij de quoteringen van weddenschappen doorkreeg en vervolgens anderen daarover per sms informeerde. De inleg en de uitkering van winsten ging altijd contant. X geeft in zijn aangiften IB/PVV 2014 en 2015 geen inkomsten uit het organiseren van weddenschappen aan, maar wel loon uit dienstbetrekking. In geschil zijn de navorderingsaanslagen IB/PVV 2014 en 2015 en boetes.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat X ‘fake’ inkomsten uit dienstbetrekking heeft gebruikt als ‘cover up’ voor zijn werkelijke verzwegen inkomsten uit het organiseren van weddenschappen, waarmee hij de inspecteur bewust heeft misleid. X heeft niet de vereiste aangiften gedaan en de bewijslast wordt omgekeerd en verzwaard. X levert geen bewijs dat de navorderingsaanslagen te hoog zijn. De inspecteur heeft de inkomsten uit aanmerkelijk belang, enkel op basis van één telefoongesprek, vastgesteld op € 80.000. De rechtbank vermindert dit bedrag naar € 50.000. Voor het overige blijven de aanslagen in stand. Gezien de omvang van de verzwegen inkomsten zijn de opgelegde boetes passend en geboden.

[Bron Uitspraak]

Instantie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Rubriek: Inkomstenbelasting, Fiscaal bestuurs(proces)recht

Editie: 22 maart

Informatiesoort: VN Vandaag

330

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen