Rechtbank Den Haag oordeelt dat een onjuiste locatieaanduiding op de naheffingsaanslag niet leidt tot vernietiging van de naheffingsaanslag. Het was belanghebbende voldoende duidelijk op welk parkeren de naheffingsaanslag zag.

X ontvangt een naheffingsaanslag parkeerbelasting van de gemeente Den Haag. X komt in beroep, omdat hij vindt dat de naheffingsaanslag ten onrechte is opgelegd. X stelt dat de locatieaanduiding op de naheffingsaanslag onjuist is.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de naheffingsaanslag terecht is opgelegd. De onjuiste locatieaanduiding is geen aanleiding om de naheffingsaanslag te vernietigen. Voor haar oordeel verwijst de rechtbank naar r.o. 4.5 van de uitspraak van Hof ’s-Hertogenbosch van 16 november 2022 (Belastingblad 2023/257). Het is X voldoende duidelijk op welk parkeren de naheffingsaanslag betrekking heeft. Dit blijkt ook uit de overlegde scanfoto’s. Op de geparkeerde locatie was de parkeervergunning van X niet geldig. De naheffingsaanslag is terecht opgelegd.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Gemeentewet 225

Instantie: Rechtbank Den Haag

Rubriek: Belastingen van lagere overheden

Editie: 13 februari

Informatiesoort: VN Vandaag

136

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen